Nemzetközi foci

Bayern-sztár, Swansea-motor, és persze Cristiano Ronaldo

Így kezdhetnek a magyar válogatott ellenfelei az Európa-bajnokságon.

Az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA honlapja a hivatalos kerethirdetések után vállalkozott arra a feladatra, hogy a sérüléseket és az aktuális formát is figyelembe véve megtippelje, miként festhet majd a 24 induló ország kezdőcsapata az alig több mint egy hét múlva kezdődő kontinenstornán.

Az F jelzésű, magyar csoportról elmondható, hogy talán némi meglepetésre Ausztria várható kezdője adja a legtöbb topligás játékost, Izland a középpályájában bízhat, a portugálok pedig a sok hazai bajnokságban szereplő játékos ellenére is félelmetes kezdővel rendelkeznek.

Ausztria

Az osztrák játékosok igazi európai topcsapatokban szerepelnek, a kezdő tizenegyből csupán hárman nem a német vagy az olasz pontvadászat együtteseiből kerültek a válogatottba. A honlap ugyanakkor kiemeli, hogy pár játékos nem kapott túl sok szerepet a klubcsapatában a szezon, vagy legalábbis a tavaszi hajrá során.

Kezdőcsapat: Almer (Austria) – Klein (Stuttgart), Dragovic (Dinamo Kijev), Hinteregger (Borussia Mönchengladbach), Fuchs (Leicester City) – Alaba (Bayern München), Baumgartlinger (Mainz) – Harnik (Stuttgart), Junuzovic (Werder Bremen), Arnautovic (Stoke City) – Janko (Basel).

Izland

Az UEFA honlapja szerint a szigetországiak a nagy tapasztalattal rendelkező kapitányukban, Lars Lagerbäckben, az egységben és a kezdőcsapat szintjén álló cseresorban bízhatnak.

Kezdőcsapat: Kristinsson (Hammarby) – Skúlason (OB), R. Sigurdsson (Krasnodar), Árnason (Malmö), Saevarsson (Hammarby) – Gudmundsson (Charlton), G Sigurdsson (Swansea), Gunnarsson (Cardiff), Bjarnason (Basel) – Sigthórsson (Nantes), Finnbogason (Augsburg).

Portugália

A portugál nemzeti tizenegy esetében több poszton is bajban volt a portál, ami ha azt nézzük, hogy a luzitánoknál egy-két posztra több világsztár is pályázik, nem is csoda. A kezdőcsapatot böngészve megfigyelhető a bajnoki ezüstérmes Sporting dominanciája, ami még ennél is nagyobb mértékűvé válhat abban az esetben, ha a jobb oldali középpályás kérdéses pozíciójában William Carvalho kezdene a portós Danilo helyett.

Kezdőcsapat: Rui Patrício (Sporting) – Cédric (Southampton), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves (Fenerbahce), Raphael Guerreiro (Lorient) – Danilo (Porto), João Mário (Sporting), João Moutinho (Monaco), Adrien Silva (Sporting) – Nani (Fenerbahce), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).
Olvasói sztorik