Nemzetközi foci

Letartóztatták a PSG balhés védőjét, aki minden vádat tagad

A PSG védője, Serge Aurier hatalmas bajba keveredett, miután hétfőn hajnalban egy szórakozóhelyről hazafele menet letartózatták Párizsban.

Az elefántcsontparti játékost vasárnap tartóztatták le a francia fővárosban, miután egy rendőrre támadt. Az incidensre azután került sor, hogy a rendőr megállította a nightclubból hazafelé tartó futballistát. Claire Boutaud, a játékos ügyvéde kedden megerősítette, hogy ügyfele panasszal él hatósági bántalmazás miatt, továbbá cáfolnak minden Aurier ellen felhozott vádat.

A PSG is közzé tette álláspontját a balhés játékos ügyével kapcsolatban, melynek lényege, hogy Aurier mindaddig ártatlannak minősül, míg a bűnössége bizonyítást nem nyer.

– Klubunk értesült róla, hogy Serge Auriert szeptember 26-ra idézték a párizsi bíróság elé, a vasárnapról hétfőre virradó éjjelen történt letartóztatása ügyében. Az ügy jelenlegi állása alapján klubunk szeretné, ha a játékost is meggiletné minden állampolgár joga, hogy amíg bűnössége nem bizonyul, ártatlannak minősül. Ezen kívül klubunk hangsúlyozza maximális elkötelezettségét a rendfenntartó erők mellett, amelyeknek időnként rendkívül nehéz helyzetben kell tenniük a kötelességüket. Újabb közleményt a bíróság döntése előtt nem adunk ki – írja a Paris Saint-Germain honlapján.

Olvasói sztorik