Nemzetközi foci

Benzema keményen beszólt: Deschamps engedett a rasszisták nyomásának

A franciák Eb-keretéből kimaradó Karim Benzema egyetért Eric Cantonával, aki szerint ő és Ben Arfa a származásuk miatt maradtak ki a válogatott keretéből. A Real Madrid klasszisa szerint Didier Deschamps szövetségi kapitány engedett a szélsőjobboldali politikai erők nyomásának.

Mint ismert, Benzema lemarad a hazai rendezésű Európa-bajnokságról, melyben vélhetően nagy szerepet játszik a tény, hogy Mathieu Valbuena megzsarolása miatt felfüggesztették kerettagságát még tavaly decemberben. Eric Cantona szerint azonban Benzemát és Ben Arfát is csupán afrikai származásuk miatt hagyták ki a válogatott keretből.

Benzema egyetért a Manchester United legendájával, szerinte is politikai nyomásra döntött Deschamps.

– Engedett a franciaországi szélsőjobb nyomásának. Nyilván ő is tudja, hogy a legutóbbi két választáson mindkétszer a második körig jutott a Nemzeti Front. Szóval nem tudom, hogy ez valóban az ő döntése-e. Jól kijöttem vele is, az elnökkel is, mindenkivel – mondta Benzema a Marcának.

Benzema 28 gólt szerzett az idei szezonban, és nem tervezi, hogy visszavonulna a válogatottságtól. Úgy érzi, nem volt indokolt a mellőzése, jó szezon produkált a Bajnokok Ligája győztes Real Madridban.

– Nem értem miért maradtam ki. A bíróság nem talált bűnösnek, nincs még ítélet. Én csak szeretek futballozni, és a csapatomban játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik