Nemzetközi foci

Újabb Real Madrid-csillag marad le az Eb-ről

Dani Carvajal nem játszhat a címvédő spanyol válogatottban az Európa-bajnokságon, mert megsérült a Bajnokok Ligája-döntőben.

A 24 éves jobbhátvéd szerepelt a spanyolok 25 fős keretében, amelyet Vicente del Bosque szövetségi kapitány május 17-én hozott nyilvánosságra, de az Atlético Madrid ellen tizenegyesekkel megnyert milánói BL-finálé második félidejében sérülés miatt le kellett cserélni. Klubjának bejelentése szerint a hétfői vizsgálatok megállapították, hogy csípőproblémái miatt ki kell hagynia az Európa-bajnoksgot, mert egyelőre bizonytalan, mikor épül fel teljesen.

A spanyol sportsajtó beszámolói szerint az ötszörös válogatott hátvéd legalább két-hárm hétig nem léphet pályára.

Carvajal helyett Del Bosque az Arsenal védőjét, Hector Bellerínt hívja be a keretbe, aki a Bosznia-Hercegovina ellen 3-1-re megnyert vasárnapi barátságos meccsen mutatkozott be a nemzeti csapatban. Az edző a végleges névsort csak órákkal a határidő előtt, kedden hozza nyilvánosságra.

A spanyolok szerdán a Koreai Köztársasággal, jövő kedden Grúziával játszanak felkészülési meccset, az Európa-bajnokságon pedig az egyik legerősebb csoportban a csehekkel, a törökökkel és a horvátokkal találkoznak majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik