Nemzetközi foci

Mourinho miatt lehet Barca-játékos Matából

Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona megoldást nyújthat a Manchesterből távozni akaró spanyol futballista számára.

Ahogy azt a Rangadó.hu múlt szombaton megírta, Juan Mata jövője abban a pillanatban kérdésessé vált a Manchester Unitedben, hogy a klub bejelentette a távozó Louis van Gaal utódját José Mourinho személyében. A Special One már 2013-ban, második londoni munkássága elején sem volt szívbajos, és gond nélkül kipenderítette a keretből a korábban kétszer is az év legjobb Chelsea-játékosának választott Matát, akire a vörös ördögöknél is hasonló sors várhat.

A legújabb fordulatról a Mundo Deportivo című katalán lap számolt be hétfőn: a Barcelona érdeklődik Mata iránt. A 28 éves támadó – aki a Real B-csapata után a Valenciában szerzett nevet magának, majd három évig futballozott a Chelsea-ben, ahonnan 2014-ben ment Manchesterbe – a hírek szerint még úgy is szívesen menne a spanyol bajnokhoz, hogy kiegészítő emberként számítanának rá.

Mata és ügynöke a napokban ül le beszélni a játékos jövőjéről a Manchester United vezetőségével, de valószínnek tűnik, hogy a korábban a mostani formájánál fényévekkel jobb Matára sem számító, a csapat középpályáját teljesen átalakítani kívánó portugál tréner nem számít a spanyol válogatott sztárjára. Mata mellett a hírek szerint Marouane Fellaini és Michael Carrick is kikerülhet a csapatból, Mourinho helyettük Saúllal és Williannel képzeli el a jövőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik