Nemzetközi foci

Ronaldo: tudtam, hogy én lövöm a mindent eldöntő gólt

A Real Madrid története során tizenegyedik alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája 2015-2016-os kiírását: mint megírtuk, a királyi gárda a sorozat szombati döntőjében városi riválisát, az Atlético Madridot győzte le az 1-1-es rendes játékidőt és hosszabbítást követően 11-esekkel. A Real Madrid története során tizenegyedik alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban, ezzel továbbra is csúcstartó. Érthetően boldogan nyilatkoztak az uefa.com-nak a meccs után.

– Tudtam, hogy én lövöm a mindent eldöntő gólt, ezért kértem meg Zidane-t, hogy hagyjon a tizenegyespárbaj végére. Nagyszerű este volt, a harmadik BL-serlegemet nyertem – ez egy álom – értékelt Cristiano Ronaldo.

– A döntők mindig nehezek, de a csapatunk nagyszerű, és sokat szenvedett ezért a sikerért. Kiváló szezonunk volt, megnyertük a világ legnehezebben megnyerhető trófeáját. Nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám a boldogságomat – tette hozzá.

– Megérdemeltük a győzelmet, amely az eddig elvégzett munkánk jogos eredménye. Boldogok vagyunk, szeretnénk kiélvezni a sikerünket – értékelt röviden a Real vezetőedzője, Zinedine Zidane, aki a hetedikként tudta megnyerni játékosként és edzőként is a BEK/BL-serleget.

– Rosszul kezdtünk, húsz perc előnyt adtunk a Realnak, csak utána pörögtünk fel – fogalmazott a vesztes csapat vezetőedzője, Diego Simeone. – Hogy melyik vereség fáj jobban? Nem tudok dönteni. Az fáj igazán, hogy a szurkolóinkat nem tudtuk megörvendeztetni – tette hozzá, amikor a 2014-es, szintén elbukott döntőről is kérdezték.

Olvasói sztorik