Nemzetközi foci

Ronaldo: Nem tetszik nekem Simeone taktikája

Az ex-madridi fenomén szerint egykori csapattársa hamarosan az Inter trénere lesz.

Diego Simeone három éven belül másodszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe az Atlético Madriddal, ahol ezúttal is a tízszeres győztes Real Madriddal mérkőznek meg szombat este. Az egykori galaktikus, fénykorában a világ legjobbjának tartott brazil Ronaldo elismeri, hogy Simeone nagyszerű edző, de ettől még egyáltalán nincs lenyűgözve az Atlético taktikájától:

– Én szeretem azt a futballt, ami tökéletesen van játszva. Simeone egy nagyszerű edző, a csapata nagyon felkészült taktikailag, nehéz velük mit kezdeni, és megvan a saját stílusuk is. Ennek ellenére nem szeretem az Atlético fociját. Hogy miért? Diego argentin, jellegzetes argentin vérmérséklettel, amit át is ad a játékosainak – nyilatkozta a fenomén a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

Ronaldo és Simeone korábban játékostársak voltak az olasz Internazionale csapatában, sőt 1997-98-ban egy UEFA-kupát is nyertek közösen a milánói klubbal. A fenomén szerint csak idő kérdése, hogy Simeone mikor tér vissza Olaszországba:

– Azt hiszem, a jövőben láthatjuk majd az Inter vezetőedzőjeként Diegót – inkább előbb, mint utóbb. Nagyon közel áll a klubhoz, ezt már rengetegszer elmondtam, a kedvükért még az Atléticót is képes lenne elhagyni – vélte Ronaldo.

Olvasói sztorik