Nemzetközi foci

José Mourinho a Manchester United menedzsere – hivatalos

A portugál tréner hároméves szerződést kötött a Vörös Ördögökkel.

Beigazolódtak a napok óta rebesgetett pletykák: Louis van Gaal hétfői menesztése után a Manchester United hivatalos honlapján bejelentette, hogy José Mourinho veszi át a csapat irányítását.

A portugál szakember hároméves szerződést kötött a Vörös Ördögökkel, de a kontraktus olyan opciót is tartalmat, amivel akár 2020-ig a menedzseri székben maradhat. A Special One a hírek szerint évi 12 millió fontot tehet zsebre a Unitednél

A Man.Utd közleménye kiemeli, hogy Mourinho napjaink egyik legsikeresebb edzője 22 trófeát nyert 2003, a Portóval aratott első sikere óta. A szakembernek régi álma teljesül a kinevezéssel, bár nyíltan sosem mondta ki, mindig is ezt a csapatot akarta edzeni, átvenni Sir Alex Ferguson örökét. Első szavai Manchester United-edzőként pontosan ezt tükrözik.

– A Manchester United menedzserévé válni különleges megtiszteltetés a futballban. Ezt a klubot ismerik és csodálják világszerte. Olyan misztikum és romantika övezi, mint egyetlen más egyesületet sem. Mindig is valamiféle affinitást éreztem az Old Trafford stadion felé, karrierem jópár fontos eseménye ehhez a helyhez kötődik, és mindig is jóban voltam a United-drukkerekkel. Alig várom, hogy élvezhessem a csodálatos támogatásukat, és a menedzserük legyek a következő években.

Olvasói sztorik