Nemzetközi foci

“Balotelli azért nem lesz ott az Eb-n, mert primadonnaként viselkedik”

Leonardo Bonucci, az olasz labdarúgó-válogatott középhátvédje szerint Mario Balotelli primadonnaként viselkedik, ezért maradt ki a nemzeti csapat Európa-bajnoki keretéből.

– Mindig minden Mario kezében volt. Elég intelligens ahhoz, hogy megváltozzon, de ez még mindig nem sikerült neki. Ő lett volna az egyik kulcsembere ennek a válogatottnak, ha megértené mindezt – nyilatkozta szerdán Bonucci, a bajnok és kupagyőztes Juventus 29 éves védője.

Hozzátette: szerinte Balotelli lenne az egyik legjobb csatár a világon, ha megértené, hogy “primadonnák helyett páncélozott tankokra van szükségünk, akik feláldozzák magukat a csapatért.”

Bonucci úgy véli, ha a Liverpool csatára – aki az előző idényt kölcsönben az AC Milannál töltötte – csapatjátékosként viselkedne, talán nem maradt volna ki az olasz válogatott 30 fős keretéből, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra Antonio Conte szövetségi kapitány. Balotelli a legutóbbi kontinensviadalon az olaszok egyik legjobbja volt, de amióta a csoportkörben kiestek a 2014-es brazíliai világbajnokságról, nem szerepelt a válogatottban.

Az olaszok vasárnap Máltán a skót válogatottal játszanak barátságos mérkőzést. Conte ezután szűkíti hét játékossal a névsorát-, június 6-án pedig Finnországgal találkoznak.