Nemzetközi foci

Balhé! Menekültnek nézték a német válogatott sztárjait a Kinder csoki dobozán

A Kinder csokit gyártó Ferrero cég a német válogatott tagjainak gyerekkori képeit tette a csomagolásokra, amelyen egy szélsőjobbos szervezet, a Pegida egyből kiakadt.

Jerome Boateng, Lukas Podolski és Ilkay Gündogan gyerekkori képe fog visszanézni a 2016-os franciaországi EB ideje alatt a limitált szériás Kinder tejszeletek csomagolásán. A nyíltan bevándorlás- és iszlámellenes, szélsőjobbos mozgalom, a Pegida pedig kiakadt, mert nem tudták, hogy kik láthatóak a dobozon.

– Semmi sem állítja meg őket. Tényleg meg lehet ezt venni? Vagy ez valami vicc? – írta Facebookon az egyik baden-württembergi csoportja a Pegidának, tagjai pedig nyíltan felháborodtak, hogy mi az, hogy lecserélték a szőke, kék szemű a dobozon évek óta visszamosolygó kisfiút…

A Facebookot elárasztották a kommentek, hogy a török Kinder csokikra sem német gyerekeket tesznek, akkor a németre miért kell törököt? Erre természetesen rengetegen reagáltak, hogy ez a marketingkampány része, hiszen ha az említett játékosok bármelyike gólt szerez, ugyanolyan hősként fogják ünnepelni Németországban, mint bárkit. Egyébként Boateng ghánai, Podolski lengyel, Gündogan pedig török szülők leszármazottja, de évek óta hozzájárulnak a német labdarúgó válogatott sikeréhez.

forrás: blikk.hu

Olvasói sztorik