Nemzetközi foci

Orbán a saját pénzén utazik a BL-döntőre

A focikedvelő magyar miniszterelnök aligha hagyja ki a milánói ütközetet.

Orbán Viktor szombaton a helyszínen, a milánói San Siro Stadionban tekinti meg a Real Madrid – Atlético Madrid Bajnokok Ligája döntőt. A 444.hu információi szerint a miniszterelnök egy nagy nemzetközi bank meghívására utazik a mérkőzésre. A portál megkeresésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az utazás részleteiről így nyilatkozott:

– Az UEFA meghívására magánemberként vesz részt az eseményen. A belépőjegyet az UEFA biztosítja, a kiutazás költségeit pedig Orbán Viktor saját maga fizeti.

Már csak az a kérdés, Orbán mivel fog utazni a klubfutball legnagyobb eseményére. A miniszterelnök korábban az OTP Bank magánrepülőjét is igénybe vette hasonló utakhoz. A 444.hu megkeresésére az OTP kommunikációs osztálya válaszában azt közölte, hogy a miniszterelnök programjával kapcsolatban nem áll módjukban felvilágosítást adni, az a Miniszterelnökség feladata. Azt viszont elismerték, hogy az OTP Csoporthoz tartozó Air-Invest Kft. által üzemeltetett repülőgépet állami vezetők és állami delegációk piaci árazású térítés ellenében szokták igénybe venni.

Havasi nem erősítette meg, hogy az Air-Investtől bérel-e gépet a kormányfő az utazáshoz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik