Nemzetközi foci

Vidi, MTK, Debrecen: itt a hivatalos Európa Liga-menetrend

Augusztus végéig tartanak a második számú kontinentális kupa selejtezői.

Mint ismert, a Videoton FC, a Debreceni VSC-TEVA és az MTK Budapest az Európa Ligában kezdi meg szereplését június végén. Azt már lehetett tudni, hogy június 30-án lesznek az első selejtezőkör első mérkőzései, ekkor indul a sorozat – ezt most meg is erősítette az UEFA, s közzétette a hivatalos időbeosztást is.

Eszerint a június 30-i rajtot a július 7-i visszavágók követik, majd a következő két kör mérkőzéseit is szünet nélkül, csütörtökönként rendezik. A harmadik kör visszavágóit (augusztus 4-e) a rájátszás, a csoportkör előtti utolsó selejtezőkör követi két hét szünettel – így a play-off mérkőzéseire augusztus 18-án és 25-én kerül sor.

A csoportkörbe jutó csapatoknak szeptember 15-én kezdődnek a küzdelmek, és egészen december 8-ig tartanak. A BL-kiesőkkel kiegészült legjobb 32 február közepén kezdi a tavaszi egyenes kieséses szakaszt, mely a stockholmi döntővel zárul május 24-én.

Az első és a második selejtezőkört június 20-án, a harmadik kört július 15-én sorsolják. A rájátszás párosításaira augusztus 5-én, a csoportkör beosztására 26-án derül fény.

Olvasói sztorik