Nemzetközi foci

Bale beszólt az Atléticónak: senki nem férne be tőlük a Realba

Élesedik a szombati BL-döntő előtti nyilatkozatháború: a Real Madrid walesi támadója kissé lenézően nyilatkozott a városi riválisról.

Gareth Bale vagy szerelmese saját csapatának, vagy nincs túl jó véleménnyel az Atlético Madridról. Legalábbis erre utal, hogy a Cadena COPE nevű rádiónak adott interjúban azt mondta, egyetlen Atleti-labdarúgó sem férne be a Real Madridba. Ami azt illeti, a két spanyol együttes közt ebben az évadban nincs nagy különbség az eredmények alapján: a Real 90, az Atlético 88 ponttal végzett a Barcelona mögött a La Ligában, a Bajnokok Ligájában pedig ez a két alakulat vívja a finálét.

Úgy látszik, Bale szerint Oblak kapusnak, Griezmann-nak, Godínnak, vagy mondjuk Felipe Luisnak sem lenne helye a királyiaknál…

A walesi játékos – aki két éve gólt szerzett a BL-döntő hosszabbításában – hozzátette, már csak amiatt is rettentő fontos számukra a szombati ütközet, mert a hazai porondon (bajnokság, Spanyol Kupa) lemaradtak a trófeáról.

A Real Madrid egyébiránt az utóbbi években nem igazán tudott mit kezdeni az Atlético stílusával: a 2014-es BL-döntő óta vívott tíz összecsapás közül mindössze egyet tudott megnyerni (öt Atleti-győzelem, négy döntetlen).

Olvasói sztorik