Nemzetközi foci

Hivatalos! A Manchester United kirúgta Van Gaalt

A Vörös Ördögök kedden jelenthetik be hivatalosan José Mourinho érkezését.

A Manchester United hivatalos honlapjánközölte: megköszönték a holland Louis van Gaal munkáját, és hétfőtől már nem ő irányítja a csapatot.

Korábban írtuk:

Az angol BBC hétfő kora délután kész tényként közölte, hogy a Manchester United vezetősége menesztette menedzseri állásából Louis van Gaalt.

A holland szakember két évet húzott le a Vörös Ördögök kispadján, a tavalyi negyedik után idén ötödik helyezést ért el a bajnokságban, és a hétvégi F.A Kupa aranyérem sem mentette meg az állását.

A klubhoz közeli források biztosra veszik, hogy LVG utódja a legutóbb Chelsea-t irányító José Mourinho lesz, akinek kinevezését az MU kedden jelentheti be hivatalosan.

A Mirror információ szerint a holland segítőjeként ténykedő klublegenda, Ryan Giggs sem marad sem marad a Manchester Unitednél.

A Manchester United menedzserének, Louis van Gaalnak a jövőjére vonatkozó találgatások új szintre léphetnek, miután a holland szakember rövid, de annál sejtelmesebb nyilatkozatot tett a F.A Kupa szombati megnyerése másnapján.

Van Gaal vasárnap a hotelből kilépve kérdezte a Sky Sport riportere, hogy szeretne-e valamit mondani, mire a tréner a hírek szerint csupán annyit felelt:

– Nem, ennyi volt!

A pletykák eddig arról szóltak, hogy Van Gaal karrierje folytatásával kapcsolatban a United vezetésével egyeztet vasárnap. Nagy kérdés, hogy valóban megtörtént-e a találkozó, de amikor a jövőről kérdezték, csak a feljebb idézett mondatot közölte az őt faggató riporterrel. A BBC közben már arról számolt be, hogy José Mourinho érkezését hamarosan bejelentik a Vörös Ördögök.

Olvasói sztorik