Nemzetközi foci

Villas-Boas lehet a Schalke új edzője

Oroszországot hagyhatja el a még mindig fiatal tréner.

Jó hat éve már annak, hogy André Villas-Boas mindössze 32 évesen berobbant a köztudatba, mint a Porto edzője. 33 évesen és 213 naposan nyerte meg az Európa Ligát, ezzel a legfiatalabb tréner lett, aki valaha nemzetközi kupasorozatban ilyen eredményt tudott elérni, ezután pedig azonnal lecsapott rá a Chelsea.

A portugál tréner iránt kezdetben erős volt a bizalom a vezetőség és a szurkolók részéről is, ám egyre több kritika érte és végül 2012-ben menesztették. Ezután egy évig a Tottenham Hotspur vezetőedzője lett, majd 2014-ben a Zenit csábította el, ahol azóta is dolgozik a még mindig csak 38 éves tréner.

Bár Villas-Boas kisebb sikereket elért ugyan a szentpéterváriak élén, az igazi áttörés nem jött el, idén ráadásul a CSZKA mellett a Rosztov is megelőzi őket az orosz bajnokságban. Éppen ezért nem lenne meglepő, ha távozna, kérője pedig akad: a Schalke.

A gelsenkircheniek nem éppen hibátlan évet tudhatnak maguk mögött, de ezzel együtt is befutottak az 5. helyre, míg az EL-ből a legjobb 32 között estek ki a Sahtar Donyeck kezei által.

A szezon végén távozott az eddigi vezetőedző, André Breitenreiter, ami megnyithatja az utat Villas-Boas előtt is. Marcelino García, akit szintén megkörnyékezett a Schalke, maradt a Villarreal kispadján.

Olvasói sztorik