Nemzetközi foci

Szabics újra Stuttgartban?

A jelenleg a Sturm Graz másodedzőjeként dolgozó szakember visszatérhet korábbi sikereinek színhelyére.

A VfB Stuttgart 41 év után tér vissza a Bundesliga másodosztályába, miután 17. helyen zárt a bajnokságban, így búcsúzni kényszerült az élvonaltól. Jürgen Kramny vezetőedző mellett Robin Dutt sportigazgató is repült a klubtól, utóbbi posztra pedig a sturmnetz.at információi szerint Szabics Imre az egyik legesélyesebb jelölt.

Annál is inkább, hiszen a kispadra éppen az Jos Luhukay érkezett, aki korábban Szabics edzője is volt, és aki a hírek szerint jó kapcsolatot ápol az egykori stuttgarti támadóval – és akitől egyébként Dárdai Pál 2015 februárjában átvette a Herthát. Szabics mellett az augsburgi Stephan Schwarz nevét emlegetik még, minden bizonnyal kettejük közül kerül majd ki a VfB új sportigazgatója.

A magyar válogatottnál korábban Dárdai Pál munkáját segítő Szabics Imre 2003 és 2005 között játszott a Stuttgartban, ahol 49 bajnoki meccsen 14 gólt szerzett, sok szurkoló számára mégis egy Manchester United elleni Bajnokok Ligája-találkozó maradt meg róla leginkább, amikor Szabics góllal és gólpasszal járult hozzá a Vörös Ördögök 2-1-es legyőzéséhez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik