Nemzetközi foci

Liverpooli all-in Götzéért

A német játékos azonban még nem döntött a folytatásról.

A Jürgen Klopp által irányított Liverpool anyagi és szakmai szempontból is mindent megtesz annak érdekében, hogy a Bayern Münchenből a Mersey-partra csábítsa Mario Götzét, a világbajnok középpályás azonban egyelőre nem adott egyértelmű választ a volt edzőjének. A goal.com forrása szerint az állhat a dolog hátterében, hogy az apró termetű irányító az Európa Liga döntőjének eredményére várt, a Liverpool ugyanis egy siker esetén bajnoki nyolcadik helyezése ellenére is indulhatott volna a Bajnokok Ligájában a következő idényben. Ám mivel az angolok végül 3-1-es vereséget szenvedtek a Sevillától, a nemzetközi kupaindulás mellett Götze megszerzésének esélye is elúszhat számukra.

A középpályást liverpooli kinevezése óta „üldöző”, Götzét a Dortmund akadémiájáról a felnőtt csapatba építő, vele közösen két bajnoki címet, egy Német Kupát, és egy BL-ezüstérmet szerző Jürgen Klopp azonban nem lenne csalódott, ha emiatt maradnának le korábbi játékosáról:

– Ez az egész a vonat mozgásba hozásáról szól, nem arról, hogy ki ugrik fel a már robogó vonatra. Ha valaki azt mondja, nem jön ide, mert nem játszunk a Bajnokok Ligájában, én azt mondom, viszlát és sok szerencsét, akárhol is futballozz a jövőben. Mi olyan játékosokat keresünk, illetve már eleve olyan játékosokkal rendelkezünk, akik keresik az új kihívást, és akik együtt járják végig a csapattal a sikerig vezető hosszú utat – mondta a német sztáredző, aki azt is hozzátette, hogy Götzét elvesztenie a Dortmundnál olyan volt számára, mint egy szívroham.

Az idényben sokat sérült, a Bayernben minden sorozatot figyelembe véve mindössze 21 mérkőzésen pályára lépő, ezeken hat gólt és négy gólpasszt jegyző Götzét korábbi klubja, a Dortmund és az olasz rekordbajnok Juventus is nagy erőkkel szeretné megszerezni.

Olvasói sztorik