Nemzetközi foci

A PSG érvényesítette a papírformát a Marseille ellen

Címet védett a Francia Kupában a párizsi csapat.

A francia futball újkori egyeduralkodója, a Paris Saint-Germain címvédésre készült az Olympique Marseille elleni Francia Kupa-fináléban szombat este. 2015-ben az Auxerre esett áldozatul Ibrahimovicéknak, most pedig a bajnokságban mindössze 13. (!) pozícióban végző kikötővárosiak utaztak a Stade de France-ba. Győzelmével a PSG utolérhette a kupa örökranglistáján a 10 győzelemmel álló Marseille-t.

A PSG így kezdett: Sirigu – Aurier, Marquinhos, Silva, Maxwell – Stambouli – Rabiot, Matuidi – Di Maria, Ibrahimovic, Cavani.

A Marseille így állt fel: Mandanda – Manquillo, Nkoulou, Rekik, Mendy – Isla, Diarra – Thauvin, Barrada – Batshuayi, Fletcher.

Gyors gólváltással kezdődött a meccs, Matuidi juttatta vezeéshez a párizsiakat a 3. minutumban, de a 12. percben már jött is a válasz: Thauvin egyenlített.

A második játékrészben Ibrahimovic tizenegyesből szerezte meg a vezetést csapatának. Az 57. percben Cavani növelte csapata előnyét és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést a PSG javára.

A 82. percben ráadásul a svéd klasszis még egy góllal megfejelte a különbséget, amely így már háromgólosra duzzadt, Batshuayi csak közelebb hozta a Marseille-t a 87. percben, így 4-2-es fővárosi győzelemmel ért véget a Francia Kupa 2015-16-os kiírása.

Olvasói sztorik