Nemzetközi foci

Doppingellenőrzés mutatta ki, hogy daganata van Huszti csapattársának

Nem várt sokkoló eredménnyel végződött Marco Russ, az Eintracht Frankfurt csapatkapitányának doppingvizsgálata. Extrém magas hormonszintet mértek nála, amit nem dopping, hanem rákos daganat okozott – írja a Bildre hivatkozva az index.hu.

Huszti Szabolcs csapattársát még a Darmstadt elleni meccs után, április 30-án vitték doppingellenőrzésre. Az eredményét szerdán hozták nyilvánosságra. A Német Antidopping Csoport számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a növekedési hormon szintje nem tiltott szer, hanem valamilyen betegség miatt magas.

Russt kivizsgálták, a vér- és vizeletminták értékei tumor jelenlétére utaltak, aminek a jelenlétét az ultrahang is megerősítette. Azt nem részletezték, hogy hol találtak daganatot, a játékost kedden fogják megműteni.
Hiába az orvosi diagnózis, a német ügyészség vizsgálatot rendelt el, Russt a szállodaszobájában kereste fel a rendőrség. A futballistát azonban sem ez, sem a betegsége nem tántorítja el attól, hogy ma este játsszon a Nürnberg elleni osztályozón.

Olvasói sztorik