Nemzetközi foci

Ronaldo vagy Messi? Sir Alex megmondta, ki a jobb

A Manchester United edzőlegendája, Sir Alex Ferguson egy nyilvános beszélgetésen vett részt egy televíziós műsorban világhírű golfozó, Rory McIlroy-jal, amelyet a FIFA-Aranylabda-gáláról ismert James Nesbitt vezetett.

A másfél órás beszélgetés közben a skót menedzsert természetesen korábbi játékosáról, az általa felfedezett Cristiano Ronaldóról, valamint a portugál ász legnagyobb riválisáról, Lionel Messiről is kérdezték.

– Érdekes, hogy milyen sokszor hasonlítják össze Cristiano Ronaldót és Lionel Messit. Ne értsenek félre, Messi fantasztikus futballista, a labda úgy tapad a lábához, mintha papucs lenne. Azonban van egy különbség Ronaldo és Messi között. Az argentin a Barcelonában szerepel, de Ronaldo akár a Stockport Countyban is tudna mesterhármast szerezni. Minden megvan benne. Mindkét lábával jól lő, erős a fejjátéka, és olyan bátor, mint egy oroszlán – mondta Sir Alex Ferguson.

– A Manchester Unitednél töltött éveim alatt szerencsém volt rengeteg olyan játékossal dolgozni, akik rengeteg extra energiát fektettek abba, hogy még jobbak legyenek. Gary Neville egy átlagos futballistából csodálatos játékossá nőtte ki magát, köszönhetően a munkához való hozzáállásának, csakúgy mint David Beckham. Ronaldo azonban még köztük is kiemelkedik. Folyamatosan hajszolta magát a végletekig, és még mindig ezt csinálja. Egyszerűen a világ legjobbja akar lenni – zárta szavait a skót legenda.

Olvasói sztorik