Nemzetközi foci

Csak a Barcában akart focizni a Real Madrid sztárja

James Rodríguez első profi klubjánál elárulták a szélső gyerekkori álmát.

James Rodríguez a legtöbb dél-amerikai futballistához hasonlóan hosszú utat járt be, mielőtt 2014 nyarán 75 millió euróért a Real Madridhoz szerződött. A spanyol AS sportnapilap ellátogatott az Envigado FC-hez, ahol az akkor 14 éves kolumbiai játékos első profi mérkőzését játszotta, Omar Alberto Suárez, a klub igazgatója pedig nem volt rest, és megosztott pár titkot a világsztárral kapcsolatban:

– James egy inspiráció, igazi példakép mindannyiunk számára. Gyermekként ismertük meg, de egy életre szóló leckét tanított nekünk, sőt, még most is tanulunk tőle. Persze amikor 13 évesen először láttuk játszani, senki sem gondolta volna, hogy világsztár válik belőle. Senki. Aki mást mond, az egész egyszerűen hazudik – mondta Suárez.

– Örülök, hogy a világ egyik legjobb csapatában, a Real Madridban játszik James, de arra is emlékszem, hogy amikor egyszer magamhoz hívattam, és ismertettem az argentin és közel-keleti ajánlatait, azt válaszolta: engem ezek nem érdekelnek, csak a Barcelonában akarok játszani – tette hozzá nevetve az igazgató.

Olvasói sztorik