Nemzetközi foci

Gyakorlatilag végigverte a nemzetközi mezőnyt a Honvéd U15-csapata

A 36. alkalommal megrendezett langfördeni nemzetközi labdarúgó tornát a Bp. Honvéd U15-ös csapata nyerte veretlenül. Az eseményen olyan csapatok vettek részt, mint az angol Wolverhampton Wanderers, a svéd IFK Göteborg, az orosz Lokomotiv Moszkva, a holland AZ Alkmaar, a belga KRC Genk, valamint a német Alemannia Aachen, Rot-Weiß Essen, Eintracht Braunschweig és a Tennis Borussia Berlin – írja beszámolójában a kispestiek honlapja.

Isa Gábor tanítványai hét meccset játszottak a trófea elnyeréséig. Gólzáporos mérkőzéssel indítottak a fiúk. Az SG Langförden/Bühren II együttesét alaposan megszórták, 13 gólt rámoltak a németek hálójába. A második mérkőzés gólnélküli döntetlent hozott a finn FC Honka Espoo ellen. A harmadik csoportmeccs is kispesti sikert hozott, a magyarok 2-0-ra nyertek. A középdöntőben két csoportban küzdöttek a csapatok, az első hely a döntőbe jutást jelentette.

A fiúk nem bíztak semmit sem a véletlenre, mindhárom meccsüket megnyerve végeztek az első helyen és jutottak a fináléba. A német SC Paderbornt és a holland AZ Alkmaart egyaránt 2-0-ra verték, a német Alemannia Aachent 3-1-re.

A másik csoportban a Tennis Borussia Berlin lett az első, így ez a két csapat játszotta a finálét. A döntő nagy csatát hozott, és mivel gól nem esett, tizenegyesek döntöttek a trófea sorsáról. A párbajt a kispestiek nyerték 2-1-re, így a kupát is magasba emelhették.

A Bp. Honvéd eredményei:

SG Langförden/Bühren II – Bp. Honvéd FC 0-13

FC Honka Espoo – Bp. Honvéd FC 0-0

Bp. Honvéd FC – SC Preußen Münster 2-0

SC Paderborn 07 – Bp. Honvéd 0-2

AZ Alkmaar – Bp. Honvéd 0-2

Bp. Honvéd FC – Alemannia Aachen 3-1

Bp. Honvéd FC – Tennis Borussia Berlin 0-0 (tizenegyesekkel: 2-1)

Olvasói sztorik