Nemzetközi foci

Ajaj! Győzni jön Elefántcsontpart

A magyar válogatott pénteki ellenfele több újoncot is kipróbál, de eredményes akar lenni a Groupama Arénában.

Május 20-án, pénteken 18 órától Elefántcsontpartot fogadja a magyar válogatott a Groupama Arénában. A Bernd Storck vezette együttes addig Ausztriában készül, ott hangol az alig egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságra, míg soros ellenfelünk már Franciaországban alapoz a nyári edzőmeccseire, melyekkel az őszi Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőire készül.

– A magyarok elleni meccsre május tizenhatodikán kezdjük el a felkészülést, Párizsban. Szerdán utazunk Budapestre, majd pénteken jön a mérkőzés. Abidjanba huszonkettedikén térünk vissza, majd négy nap pihenőt kap a csapat. Péntektől folytatódik a munka, majd június másodikán Gabonnal csapunk össze – mondta az elefántcsontparti szövetségi kapitány, Michel Dussuyer a szövetség hivatalos honlapján.

Lesznek hiányzók, a csapatkapitány Yaya Touré mellett többen is kihagyják a felkészülés kezdetét.

– Ez a meccs nem illeszkedik a FIFA-naptárhoz, így néhány játékosunkat nélkülöznünk kell. Aurier, Viera, Adama Traoré, Kessié, Gervinho, Cyriac és Goua sem lesz velünk. A magyar válogatott egy jó csapat, ott lesz az Európa-bajnokságon is. Jó erőfelmérő lesz számunkra, illetve jó lehetőség, hogy beépítsük az új játékosainkat – Konatét, Kodjiát és Bambát. Ők mindannyian jól teljesítettek az elmúlt időszakban. Konaté jó hajrát produkált csapatában, a Sparta Prahában, az Európa Ligában is figyelhettük a játékát. Bamba a Dijónban tudhat maga mögött jó szezont, mellyel feljutottak a francia élvonalba. Kodjia pedig tizenkilenc gólt szerzett az angol másodosztályban a Bristol City játékosaként.

A szakvezetőt a csapat egyik kiemelt alakjáról, a Villarrealban szereplő Eric Baillyról is faggatták. Mint mondta, kisebb izomsérülése volt, emiatt nem léphetett pályára a Liverpool elleni Európa Liga-elődöntő visszavágóján. Szó esett Jean-Daniel Akpa-Akpróról is, aki azonban a magyarok ellen készülő keretben helyet sem kapott. Mint kiderült, neki specialistára lesz szüksége a felépüléshez, és Yaya Tourénak is kell egy kis idő, míg kipiheni magát.

Az eredmény is számít a mieink ellen – ez is kiderült a beszélgetésből.

– Ez egy barátságos meccs, de nemzetközi találkozó, így számít az eredmény is. A jó eredmény önbizalmat szül, és mivel a nemzeti csapatról beszélünk, ezért amúgy is fontos a jó produkció. Nem könnyű persze, hiszen egyik oldalról be kell építenünk az új játékosokat, ki kell őket próbálnunk különböző posztokon, kellő játékperccel, másik oldalról viszont az eredmény beleszámít a FIFA-világranglistába – ezt is szem előtt kell tartanunk.

Olvasói sztorik