Nemzetközi foci

Puskás–Honvéd döntő lesz a Puskás-Suzuki Kupán

A Fradi fiataljai nem bírtak angol ellenfelükkel.

A 9. Puskás-Suzuki Kupa utolsó csoportmérkőzésén a Real Madrid 4-2-re legyőzte a Hagi Akadémiát, ezzel kialakultak a hétfői helyosztók párosításai – írja a torna hivatalos honlapja.

Az ötödik helyért a Panathinaikosz a Hagi Akadémiával, a harmadik helyért a Genk a Real Madriddal, a döntőben pedig a Puskás Akadémia a Budapest Honvéddal méri össze az erejét.

A B-csoport vasárnapi találkozója gyászszünettel kezdődött. Az iraki Real Madrid-szurkolói klub ellen elkövetett merénylet áldozataira emlékeztek egy perc néma csenddel. A Real fiataljai gyászszalagban játszották végig a mérkőzést, amelyet a feszült hajrában kiosztott két piros lap miatt mind a két együttes tíz emberrel fejezett be.

A spanyolok az első pillanattól kezdve biztosítottak mindenkit afelől, hogy a három pontért érkeztek vasárnap Felcsútra. Az agresszív letámadás hamar eredményhez vezetett, Antonio Manuel Casas Marin szerzett vezetést a harmadik percben. Az első negyven percben a Hagi nem igazán tudott mit kezdeni a Real-rohamokkal, a szünetig még Adrián Moreno Román és Alberto Fernández García is beköszönt.

A második félidőre három friss játékost küldött a pályára Nicolae Rosca, ami jót tett a románok játékának, az 52. percben Itu találatával szépíteni tudtak. A befejezés ezúttal is feszültre és zavarosra sikeredett. Tudor Balutat egy durva belépő, Sanchez Gioyát második sárga után küldte zuhanyozni Szőts Gergely játékvezető. A hosszabbításban vasárnap is két gól esett, a Real részéről Moreno Román duplázott, a Hagiból Robert Neciu lőtt a hálóba.

A Fradinak nem sikerült

3-1-es vereséget szenvedett a Ferencváros U16-os csapata az V. Pünkösdi Nemzetközi Utánpótlás Torna utolsó csoportmeccsén. Az orosz Dinamo Moszkvával kezdő Fradi csütörtöki, első meccsén 2-0-s vereséget szenvedett, míg pénteken a Valencia együttesével játszott 2-2-es döntetlent – írja a Fradi honlapja.

Zsivóczky Gyula együttese a csoportküzdelmek záró találkozóján a Nottingham Forest fiataljaival találkozott, és ugyan Csoboth Kevin révén sikerült gólt szereznie, végül 3-1 arányban alulmaradt az erősebb angolokkal szemben.

Eredményével a fejlődő és formálódó Fradi hétfőn a 7–8. helyért játszik.

Olvasói sztorik