Nemzetközi foci

Felrobbantották az Old Traffordon talált gyanús csomagot

A stadionon belül volt irányított robbantás.

Percekkel a 16 órás – magyar idő szerint – kezdés előtt kiürítették a Manchester United otthonául szolgáló Old Trafford két lelátóját. A MU a Premier League 38. fordulójában a Bournemouth-t fogadja.

Angliai beszámolók szerint a stadion egyik sarkánál találtak egy gyanús csomagot, ezért ürítették ki a lelátókat és a környéket.

Friss:

A rendőrség javaslatára elmarad a bajnoki, mindenkit kikísértek az arénából.

Nem hivatalos információk szerint egy szurkoló az egyik vécében találta meg a gyanús csomagot. A Twitteren terjedő leírások szerint a táskában egy mobiltelefon volt drótokkal és csövekkel összekötve – erről értesítették a MU biztonsági embereit. A Guardian egyik szakírója, Daniel Taylor jelezte: információi szerint a szerkezet egy gázcsőhöz volt erősítve.

Megsemmisítették a csomagot

A manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint a bombaszakértők irányított robbantást készítettek elő a stadionon belül. Nem sokkal később végre is hajtották azt, melyben megsemmisítették a gyanús csomagot. Az eset miatt rengeteg a tűzoltó is a helyszínen, míg az FA vezetői jelezték: addig nem tudják kiírni az új meccs időpontját, amíg meg nem vizsgálták a stadiont, hogy azt nem-e érte kár a robbantás miatt.

Fellaini is bajban?

A Telegraph hívta fel rá a figyelmet, hogy amennyiben a meccset nem játsszák le jövő szombatig, úgy a könyöklésért eltiltott Marouane Fellaini nem léphet pályára a Unitedben a szombati Crystal Palace elleni kupadöntőn. Hárommeccses eltiltása ugyanis a Bournemouth ellen járt volna le, de ha nem tölti le a döntőig a büntetését, akkor a fináléra még érvényes lesz az eltiltás.

Olvasói sztorik