Nemzetközi foci

Naná, hogy extra fizetést kínál Ranierinek a Leicester

Az angol bajnok vezetése egyben akarja tartani a csapatot, sőt erősítést is tervez.

Új, a jelenleginél jobb feltételeket tartalmazó szerződést kínál majd Claudio Ranieri vezetőedzőnek az angol labdarúgó Premier League meglepetésbajnoka, a Leicester City.

Aiyawatt Srivaddhanaprabha, a klub alelnöke a szigetországi sajtó képviselőinek beszélt a vezetés terveiről. Hangsúlyozta, Ranieri szenzációs munkájáért megérdemli, hogy a mostani, még két évre szóló szerződésénél jobbat kapjon.

– A szezon végén leülünk, és a tárgyalásokon hosszú távú megoldást kínálunk majd. Szeretem, ha a nekem dolgozó emberek boldogak, és élvezik a munkájukat – mondta Srivaddhanaprabha, a Leicester City milliárdos thaiföldi tulajdonosának fia.

Az olasz tréner tavaly júliusban vette át a kieséstől megmenekült együttes irányítását, s első szezonjában nagyszerű játékot produkált csapata, amely az esélyeket teljesen felülírva simán nyerte meg az angol bajnokságot, már két fordulóval a vége előtt.

Az alelnök azt is elmondta, hogy a vezetés mindent elkövet azért, hogy a jelenlegi játékoskeretet egyben tartsa, egyúttal Ranierivel, illetve a csapat játékosmegfigyelőivel egyeztet a lehetséges új igazolásokról. Mint hangsúlyozta, egyértelmű cél, hogy erősödjön a csapat.

A klub elöljáróinak szándéka ellenére nem elképzelhetetlen, hogy a gárda húzóemberei közül lesz, aki távozik majd. A helyi sajtóban elsősorban N’Golo Kante, Rijad Mahrez és Jamie Vardy esetleges távozásáról lehet olvasni, ugyanakkor utóbbi ezen a héten jelezte, jól érzi magát a csapatnál, így nincs oka, hogy váltson.

A Leicester City utolsó bajnoki mérkőzését vasárnap a tavalyi bajnok Chelsea vendégeként játssza majd.

Olvasói sztorik