Nemzetközi foci

Élethosszig kitiltják a manchesteri buszra támadó szurkolókat

Alig fél nappal a történtek után kőkemény döntést a West Ham United.

A londoni drukkerek üvegpalackokkal és füstbombával dobálták meg a manchesteriek autóbuszát, amelynek egyik ablaka betört. A játékosok a két üléssor közé feküdtek, így vészelték át a támadást. A szurkolói rendbontás miatt háromnegyed órával később kezdődött a hazaiak 3-2-es sikerével zárult találkozó az Upton Parkban, amelytől 112 év és 2398 mérkőzés után búcsúzott az Olimpiai Stadionba költöző londoni klub. Az új otthonát 99 évre bérli a West Ham.

– Szurkolóink több ezer Twitter-bejegyzésben és e-mailben fejezték ki, milyen büszkék arra, hogy részesei lehettek a West Ham története egy ilyen különleges estéjének – áll a klub szerdai közleményében, amely ugyanakkor hangsúlyozta: a buszra támadó szurkolók viselkedése “nem elfogadható”.

– A rendőrséggel közösen fogunk dolgozni azon, hogy azonosítsuk azokat, akik felelősek a támadásért és életük végéig kitiltsuk őket – áll a kommünikében.

A rendőrség kedd este azt közölte, hogy senkit nem állított elő az eset után. A dobálásban egy rendőr és egy szurkoló könnyű sérüléseket szenvedett.

Az angol szövetség (FA) szintén vizsgálatot folytat, egyrészt a támadás, másrészt amiatt, hogy a mérkőzés alatt különböző tárgyakat dobtak a nézőtérről a vendégek kapusa, David de Gea felé.

Olvasói sztorik