Nemzetközi foci

Hatalmas a tét a Premier League hétközi meccsein

Az európai kupaszereplést érő helyek eléréséért és a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok közül több pályára lép kedden és szerdán az angol labdarúgó-bajnokság 30. és 35. fordulójából elhalasztott mérkőzéseken.

Kedd este a hetedik West Ham United fogadja a Manchester Unitedet. Mindkét együttes számára komoly tétje van a találkozónak, utóbbi azonban akár még a BL-indulást is kiharcolhatja, amennyiben ugyanis nyer, megelőzi a negyedik helyen álló Manchester Cityt.

A United ezzel lépéselőnybe kerülne a városi riválissal szemben, ráadásul a hétvégi utolsó fordulóban hazai pályán a Bournemouth ellen valószínűleg begyűjti a három pontot. Louis van Gaal csapatának ugyanakkor vélhetően nem lesz könnyű dolga a West Ham stadionjában, a vendéglátók ugyanis az Európa Liga-indulásért küzdenek.

Szerdán az utolsó előtti Norwich Citynek le kell győznie a vendég Watfordot ahhoz, hogy maradjon esélye az élvonalban maradásra. Ebben ugyanakkor a Sunderland megakadályozhatja, ha megveri otthon az Evertont. A Sunderlandnek most 35, a Norwichnak 31 pontja van, azaz ha mindkét együttes nyer, megmarad a különbség, és a Norwich biztosan búcsúzik az élvonaltól. A Sunderland sikere esetén ráadásul a harmadik kieső is meglesz, a 34 pontos Newcastle ugyanis ebben az esetben már nem tudja majd befogni riválisát.

A szerda este rangadóval zárul, 21 órakor az EL-indulásért még harcban álló Liverpool látja vendégül az előző szezonban bajnok, most csak 9. Chelsea-t. A londoni csapatnak gyakorlatilag tét nélküli az összecsapás, mivel tíz pont választja el a Pooltól, így már nem érhet oda egyik, európai kupaszereplést érő pozícióba sem.

Olvasói sztorik