Nemzetközi foci

12 nap múlva megváltozik a futball Angliában

Június elsejétől hivatalosan is új szabályok lépnek életbe, így az Európa-bajnokságon is.

A május 22-i Anglia-Törökország futballmérkőzést már a szabályalkotó testület (IFAB) reformjainak megfelelően fogja vezetni a játékvezető. Vagyis:

– Megszűnik a tripla büntetés, nem kell feltétlenül kiállítani a tizenegyest is összehozó játékost, ha például a szerelési kísérlete a labdára irányul. Ennek megfelelően nem fogják a következő meccsről eltiltani. (A hármas büntetést sokan túlzónak tartották.)

– Sérült játékost lehet a pályán ápolni, nem kell lemennie.

– A középkezdésnél nem kell előre gurítani a labdát.

– A tizenegyesnél a gólvonalról elmozduló kapusnak sárgát kell adni.

Az angol szövetség az ausztrálokkal is megállapodott, hogy a május 27-i barátságos találkozójukat is a június elsejétől hivatalosan életbe lépő szabályok szellemében vezetik. Június 1-től lépnek életbe a módosítások, másnap, az angol-portugálon már automatikusan alkalmazzák őket. Ahogy az Európa-bajnokságon is már értelemszerűen az új szabályoknak megfelelően fújnak a bírók.
A magyar válogatottat épp a világbajnok németekkel szemben láthatjuk majd először, június negyedikén, Gelsenkirchenben, az új szabályok szerint pályára lépni -írja az index.hu

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!