Nemzetközi foci

Vizsgálják, mi miatt halt meg a kameruni légiós

Ügyészségi vizsgálat indult Romániában a kameruni Patrick Ekeng halála ügyében, aki pénteken egy román bajnoki meccs közben esett össze a pályán, majd a kórházban meghalt.

A vádhatóság azért indított vizsgálatot, mert felmerült annak gyanúja, hogy a 26 éves középpályás nem részesült megfelelő elsősegélynyújtásban. Ekeng a Dinamo-Viitorul Constanta bajnoki mérkőzés közben lett rosszul a pályán, ahonnan mentő szállította a stadion mellett levő Floresca kórházba.

A kórház egyik főorvosa szerint a Dinamo sportolójának több esélye lett volna életben maradni, ha már a pályán elkezdik az újraélesztését. A Dinamo orvosa ugyanakkor azt állítja, hogy a játékosnak még volt pulzusa és lélegzett, amikor megérkezett a mentő, ezért nem végeztek rajta újraélesztést a pályán.

A román hatóságok több szabálytalanságot fedeztek fel annál a magán rohammentő-szolgálatnál, amelynek járműve jelen volt a stadionban és kórházba szállította a futballistát, ezért megvonták ideiglenesen a cég működési engedélyét.

Abdo Salem törvényszéki orvos az Agerpres hírügynökségnek hétfőn elmondta: a boncolás első eredményei szerint a játékosnak szívbetegsége volt, ez okozhatta halálát.