Nemzetközi foci

Sturridge leigazolását tervezi az Arsenal

Arsene Wenger a Liverpool sztárjában látja az Ágyúsok számára nélkülözhetetlen topcsatárt.

Egy újabb csalódást keltő szezon után az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger legfőbb célja a támadósor megerősítése lesz a nyári átigazolási szezonban, ugyanis a francia mester szerint a kevés rúgott gólban kell keresni csapata alulteljesítésének az okát. Wenger szavaival nehéz vitába szállni, hiszen eddig a Manchester City, a Tottenham, a Leicester és a West Ham is több gólt szerzett, mint az Arsenal, az ágyúsok legeredményesebb gólvágója, Alexis Sanchez pedig csak a kilencedik helyen áll a góllövőlistán.

A menedzserrel összekülönböző chilei válogatott távozására ráadásul nagy esély van a nyáron, Wenger pedig érhető okokból nem érzi életbiztosításnak a Giroud-Welbeck-Walcott csatártriót, ezért egy igazi topcsatár szerződtetését tervezi az átigazolási piac megnyitásakor. Ez a topcsatár pedig a The Sun információi szerint Daniel Sturridge, a Liverpool 26 éves támadója lenne, akinek Wenger régóta nagy csodálója.

A kétségkívül tehetséges, de rendkívül sérülékeny csatár minden sorozatot figyelembe véve az idei szezonban 23 találkozón 12 gólt szerzett a Liverpool színeiben, de térd- és izomproblémái miatt rengeteg meccset kényszerült kihagyni. Bár az angol válogatott csatár saját bevallása szerint boldog a Mersey-parti együttesnél, nem tagadja, hogy a mellőzést nem viseli jól – Jürgen Klopp menedzser pedig a Dortmund elleni Európa Liga-negyeddöntő mindkét mérkőzésén és a Villareal elleni odavágón is csak a padra nevezte a játékost.

A támadó átigazolási ára is vita tárgyát képezheti: az Ágyúsok egy 30 millió fontos, azaz egy majdnem 40 millió eurós ajánlattal szeretnék meggyőzni a Liverpool vezetőségét, akik alighanem ennél többre tartják sztárjátékosukat. Az évek óta különböző sérülésekkel bajlódó Sturridge leigazolása ugyanakkor nagy kockázatot rejt magában, és kérdéses, hogy Wenger mindent egy lapra feltéve hajlandó-e emelni az ajánlott összeget.

Olvasói sztorik