Nemzetközi foci

Mi lesz veled, Falcao?

A Chelsea-nek nem kell, a válogatottból kiszorult – a támadó jövője csupa kérdőjel.

Radamel Falcaót a Porto, majd az Atlético Madrid csatáraként a világ egyik leggólveszélyesebb támadójaként tartották számon, de Spanyolországból való távozása után meglepő fordulatot vett a pályafutása. Falcao az eszeveszett pénzköltésbe kezdő Monacóhoz került, de finoman szólva sem azt hozta Franciaországban, amit vártak tőle, így a hercegségiek rövid idő után kölcsönadták előbb a Manchester Unitednek, majd a Chelsea-nek is a támadót.

A sérülésektől is sújtott Falcao kálváriája a szigetországban egészen új magasságokba emelkedett, a Vörös Ördögök játékosaként 29 meccsen összesen négy gólt szerzett, a Chelsea-ben pedig 12 találkozón mindössze egyszer volt eredményes. Nem csoda hát, hogy a Kékek irányítását nyáron átvevő Antonio Conte egyáltalán nem számol az egykori klasszissal, és Falcao megtartása helyett inkább Gonzalo Higuaín, Edinson Cavani vagy Álvaro Morata megszerzését preferálja. Eközben Kolumbiában sem várnak tovább a pár éve még az ország legjobb futballistájának tartott Falcao formába lendülésére, José Pékerman szövetségi kapitány ugyanis kihagyta a Copa Americára készülő válogatott keretéből a támadót.

Feltehető a kérdés, hogy kap-e Falcao még egy utolsó esélyt valahol? Angliában aligha folytatja pályafutását a bukott csatár, és habár a Monacónál nem zárják ki egyértelműen játékosuk nyári visszatérését, a klub továbbra is a spórolás mellett tette le a voksát, amibe Falcao csillagászati, heti 350 ezer eurós fizetése enyhén szólva sem illik bele. Az AS Roma talán az egyetlen olyan európai topcsapat, amellyel komolyan szóba hozták a csatárt, de Dzeko, Totti, Salah és El Shaarawy mellett egyáltalán nem biztos, hogy egyáltalán lehetőséghez jutna a kolumbiai.

Nem zárható még ki teljesen a madridi visszatérés sem, Falcao esete olyannyira hasonlít a Torres-sztorihoz, hogy nem elképzelhetetlen, a Kölyökhöz hasonlóan ő is újra magához térne az Atléticóban. A legelképzelhetőbb forgatókönyv azonban egyértelműen egy River Plate-be való visszatérés, vagy egy Kínába, esetleg az MLS-be való igazolás lenne Falcao számára, aki ezen opciók bármelyikével jó eséllyel végleg eltűnne az európai futball vérkeringéséből.

Olvasói sztorik