Nemzetközi foci

Fradi-játékos is lesz a Copa Américán

Ramírez bekerült az ecuadori szűkített keretbe.

Örömteli levelet kapotta bajnok és kupagyőztes Ferencvárosi TC az Ecuadori Labdarúgó Szövetségtől. A szervezet arról tájékoztatta az FTC-t, hogy Gustavo Quinteros szövetségi kapitány a a Fradi labdarúgójára, Cristian Ramírezre is számít a júniusban megrendezendő Copa Américán.

Az esemény a dél-amerikai kontinensbajnokságnak felel meg, igaz, nemcsak dél-amerikai válogatottak vesznek részt rajta. Az idei Copa América ráadásul még különlegesebb lesz, hiszen a torna 100 éves évfordulóját is ünnepli.

Az idei Copán a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség részéről Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay és Venezuela, míg az Észak- és Közép-amerikai, valamint a Karibi Labdarúgó Szövetség tagjai közül az USA, Mexikó, Costa Rica, Jamaica, Haiti és Panama vesz részt.

Ramírez tehát a világ legjobb labdarúgói ellen léphet majd pályára a június 3. és 26. között megrendezendő eseményen. Szereplése a következő napokban válhat teljesen hivatalossá, amikor leadják a 23 fős nevezési listát.

A tornának az Egyesült Államok ad otthont.

Olvasói sztorik