Nemzetközi foci

A Juventus ráhajthat Pjanicra

A hírek szerint a Roma középpályása a friss szerződés-hosszabbítást aláíró Allegri legnagyobb kívánsága.

Massimiliano Allegri pénteken írta alá új, 2018 nyaráig érvényes szerződését az olasz rakordbajnok Juventus-szal, és a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a tárgyalások középpontjában nem az edző bére, hanem a keret megerősítése szerepelt. A lap szerint Allegri elsődleges célpontja a nyáron a középpálya feljavítása, és bár a valenciás André Gomest többször is szóba hozták már a zebrákkal, a mesternek mégsem ő, hanem a Romában futballozó Miralem Pjanic az elsőszámú kiszemeltje a posztra.

A másik oldalról megvizsgálva az ügyet nehéz elképzelni, hogy az AS Roma elengedné egyik legnagyobb sztárját a rivális Juventushoz, azonban a bosnyák válogatott szerződésében szerepel egy 38 millió eurós kivásárlási ár, amit a Juventus állítólag azzal teremthet elő, hogy nem száll harcba a Real Madriddal Álvaro Morata megtartásáért. Mint ismert, a Realtól két éve Torinóba szerződő spanyol támadó szerződésében van egy 30 millió eurós visszavásárlási záradék.

A Juventusnak ugyanakkor így sem lesz könnyű megszereznie az idényben eddig 11 gólt és 11 gólpasszt jegyző Pjanicot, hiszen a középpályást többek között a Chelsea, a PSG vagy a Manchester City vezetősége is árgus szemekkel figyeli.

Olvasói sztorik