Nemzetközi foci

A Chelsea sztárjával erősíthet a Real Madrid

A királyiak a Kékeknél boldogtalan Courtois-t nézték ki maguknak.

Thibaut Courtois 2014 nyarán tért vissza az Atlético Madridnál töltött kölcsönévek után a Chelsea-hez, ahol első évét rögtön bajnokként zárta, az idei szezonban viszont többször is kifejezte elégedetlenségét a londoni csapat gyenge formája miatt. Courtois emellett a hírek szerint nem ápol éppen felhőtlen viszonyt a csapat kapusedzőjével, Christophe Lollichon-nal sem, akinek a módszereit erősen kritizálta, a Sportsmail pedig úgy tudja, a 23 éves hálóőr mindezek miatt szívesen együttest váltana a nyáron.

A Chelsea menedzseri posztját nyáron átvevő Antonio Conte sem ragaszkodik a belga válogatotthoz, a hírek szerint ugyanis az olasz mestert aggasztja a fiatal kapus hozzáállása és a több stábtaggal való nézeteltérése is, így nyitott lehet a világ egyik legjobb egyesének eladására.

A Real Madrid eközben árgus szemekkel figyeli Courtois helyzetét, egybehangzó spanyol és angol lapértesülések szerint a blancók vezetősége erősen fontolgatja a hivatalos ajánlattételt. A hezitálást az okozza, hogy a Chelsea rendesen megkéri Courtois árát, az angolok ugyanis 65 millió fontot, azaz körülbelül 82 millió eurót szeretnének kapni a kapusukért. Egy ilyen átigazolással a belga lenne minden idők legdrágább hálóőre természetesen, több mint megduplázva az eddigi csúcstartó Gianluigi Buffon 41 milliós átigazolását, a Realnál tehát érthetően ódzkodnak ekkora összeg kifizetésétől, de az ügyletet segítheti, hogy a londoni alakulat a hírek szerint játékosok bevonására is nyitott.

Olvasói sztorik