Nemzetközi foci

Gameiro? Perez? Ben Arfa? A Barcelona csatárt keres

A katalánok a félelmetes MSN mögé keresnek negyedik számú támadót.

Egybehangzó lapértesülések szerint a Bajnokok Ligájából idén idejekorán kiesett Barcelona egyik legfőbb nyári átigazolási célja egy csatár megszerzése lesz. A katalánok a remekül teljesítő Messi-Suárez-Neymar trió mögé keresnek egy megbízható támadót, aki a nagy hármas egyik tagjának sérülése, eltiltása vagy pihentetése esetén beugróként szolgálna. A csapat ezért egy olyan technikás és gólérzékeny csatárt keres, aki nem bánná, ha nem jutna rendszeresen játéklehetőséghez.

A spanyol címvédő klub pont erre a célra próbálta meg leigazolni Nolitót januárban – sikertelenül – de a TV3 szerint nyárra már új célpontokat találtak a katalánok, akik az Európa Ligában döntőbe jutó Sevillánál minden sorozatot figyelembe véve 28 gólt termelő Kévin Gameiro-ra vagy a Deportivóban 18 találatig jutó Lucas Perezre vetnék ki a hálójukat.

A francia L’Equipe szerint ugyanakkor az említett játékosok mellett más támadókat is figyelemmel követnek a Barcelonánál. A lap szerint a lyonos Alexandre Lacazette vagy még inkább a Nice együttesében parádézó Hatem Ben Arfa is esélyes lehet a negyedik számú csatár szerepére, Ben Arfával ráadásul már találkozott is a katalánok vezetősége. A franciák szerint az is a Nice idén 17 gólt szerző támadója mellett szól a fentebb említett Spanyolországban futballozó csatárokkal szemben, hogy amíg Gameirónak és Pereznek is több évig érvényes szerződése van jelenlegi együttesénél, addig Ben Arfa kontraktusa júniusban lejár a csapatánál, így a játékos ezután szabadon igazolhatóvá válik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik