Nemzetközi foci

Az MU előtt Kínába mehet egy évre Mourinho

A brit lapok már kész tényként közölték, hogy a szezon végén a portugál José Mourinho átveszi a Premier League-ben gyengélkedő Manchester United irányítását a holland Louis van Gaaltól, ám most úgy tűnik mégsem érkezik a nyáron a Chelsea-től decemberben kirúgott szakember, legalább is egyelőre .

Sajtóhírek szerint a United vezetői arra kérték Mourinhót, hogy egy évet még várjon a csapat átvételével, hogy Van Gaal kitölthesse a szerződéséből még hátralévő egy évet. Ennek minden bizonnyal anyagi okai vannak, az MU nem akar fontmilliókat fizetni a menedzsernek, aki viszont ha marad könnyen csinálhat egy parádés évet a gárdával, már pedig akkor Mou nem biztos, hogy kell majd – írja a Sun cikkére hivatkozva a Blikk.

Van Gaal maradás szinte biztos, ha az FA-kupa-győzelemmel megmenti az idényt. Ed Woodward, a United ügyvezető-alelnöke éppen ezért Jorge Mendesszel, Mourinho ügynökével arról tárgyalt, hogy a portugál egy évet húzzon le a dúsgazdag kínai ligában, és utána tárt karokkal várják az Old Traffordon.