Nemzetközi foci

Leicester-címvédés? Laczkó szerint nem lehetetlen

A békéscsabai játékos kilenc mérkőzésen lépett pályára az angol meglepetéscsapatban.

A Leicester City már a szezon vége előtt két fordulóval a Premier League bajnokának mondhatja magát. A meglepetéscsapat fantasztikus szerepléséről azt a Laczkó Zsoltot kérdezte a delmagyar.hu, aki 2008-ban megfordult a „rókáknál”.

– Természetesen figyeltem a Leicester szereplését, különösen a szezon közepe óta, amikor látszott, hogy nagyot alkothatnak – mondta a delmagyar.hu-nak Laczkó Zsolt. – Óriási dolog a bajnoki címük, ezt tényleg senki nem gondolta volna. Mivel egykori csapatomról van szó, még jobban örültem nekik, és az is tetszett, hogy megmutatták, a kicsiknek is lehet esélyük.

A 22-szeres válogatott védő 2007-ben érkezett próbajátékra az angolokhoz, és 2008 elején kölcsönvette őt az együttes az Olympiakosztól. Az akkor még másodosztályban szereplő csapatban kilenc mérkőzésen jutott szóhoz.

– A Leicestert 1884-ben alapították, amikor ott játszottam, érezni lehetett, hogy komoly klubról van szó. A szurkolótáboruk remek és kitartó: amikor kiestünk, akkor is megtapsoltak minket. A legfontosabb, hogy Ranieri személyében sztáredző érkezett, aki csapategységet kovácsolt, ez végigkísérte a szezont. Persze a sikerükhöz kellett a sztárcsapatok botladozása, ám ez legyen az ő gondjuk. A szezon első felében az egységességük vezetett sikerre, utána viszont több játékos sztárrá érett, akikre felfigyelt a világ, és nyerőemberekké váltak – nyilatkozta a 29 éves játékos.

Laczkón kívül egyébként több magyar játékos is megfordult már a Leicesterben. A tavaly elhunyt Fülöp Márton, valamint Bori Gábor 2007 és 2008 között, Futács Márkó pedig 2012 és 2014 között erősítette az angol együttest.

– Az átigazolási szezon nem lesz egyszerű – tette hozzá a válogatott focista. – Több játékost is csábítanak majd sztárcsapatok, néhányan elhagyják az együttest, nem akarják kihagyni életük lehetőségét. Meg persze a klubnak is jól jönnek a fontmilliók. Jövőre a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelnek, ami ajándék lesz, a bajnokságban pedig biztos, hogy jobban odafigyelnek rájuk. Hogy lehet-e esély a címvédésre? Semmi sem elképzelhetetlen, ráadásul az újabb első helyük már közel sem lenne akkora meglepetés, mint az idei.

Olvasói sztorik