Nemzetközi foci

Egervári szívesen látná a DVTK-ban Vanczákot

A 79-szeres válogatott védő sorsa június végén dőlhet el.

Már csak nyolc hét van hátra a svájci FC Sion csapatában szereplő Vanczák Vilmos szerződéséből. A védő 2007-ben érkezett a klubhoz, amelytől június 30-án immár biztosan távozik. A bajnokságból még öt forduló van hátra.

– Igen, már több csapattal szemben is letudtuk, letudtam az utolsó mérkőzést – nyilatkozta aBorsod Onlineérdeklődésére Vanczák Vilmos. – Az ellenfelek közül nem egy játékossal megtörtént a végső kézfogás, némelyikük sok sikert kívánt nekem a későbbiekre. A hátralévő fordulókra a cél az, hogy megőrizzük a negyedik, még Európa Liga-indulást jelentő pozíciót, illetve ha lehet, lépjünk előre a harmadik helyre. Azt, hogy én ezeken a meccseken mennyi lehetőséget fogok kapni az edzőnktől, nem tudom, de bízom benne, hogy pályára léphetek.

Nem megy az Európa-bajnokságra

Vanczák az utolsó hazai meccsükön, május 22-én a Zürich ellen búcsúzik a klubtól. Készült róla egy összeállítás, amit levetítenek a stadionban. Június 30-ig szól a szerződése, addig biztosan nem hagyja el Siont, ott fog edzeni.

– Családi oka is van ennek, ugyanis a kislányom június 25-ig iskolába jár, akkor fejeződik be a tanév – mondta.

Bernd Storck szövetségi kapitány kihagyta Európa-bajnoki keretéből a tapasztalt hátvédet, ezt ő maga is megerősítette.

– Igen, ez így lesz. Az nem fordult meg a fejemben, hogy beüljek ismerősökkel a kocsiba és elmenjek akár a válogatott lyoni meccsére, ami elvileg lehetséges lenne, mert csupán két és fél órára van tőlünk a francia város. Meg hát jegyem sincs, senki sem ajánlott részemre belépőt… Én játszani szerettem volna, de ez nem jön össze… Akkor, abban a pillanatban nehéz volt a kapitány döntését elfogadni, nem esett jól, de mostanra már túltettem magam rajta. Eddig a pillanatig 79 válogatott meccsen van, lehet, egyszer, az Európa-bajnokság után, egy barátságos mérkőzésen megkapom még az esélyt arra, hogy meglegyen a nyolcvanadik is – mondta.

Amerika, az arab világ, vagy Miskolc?

Vanczák 2-3 évet még mindenképpen szeretne profi szinten futballozni. Ami egy külföldi lehetőséget illet, elsősorban az Egyesült Államokra, Katarra vagy Dubaira gondol. Június végétől szabadon igazolható lesz, ez némileg megkönnyíti a dolgát.

– Magyarországi klubok képviselőivel lezajlottak tapogatózó beszélgetések, voltak különböző kérdések, de konkrét ajánlatot időre, anyagi háttérre, pillanatnyilag senki sem tett – szögezte le.

A Diósgyőr korábbi sportigazgatója, Árki Gábor is megkereste a hazatérés ügyében Vanczák Vilmost, de az utódja, Benczés Miklós eddig nem vette fel a kapcsolatot vele.

– Az év elején Egervári Sándorral váltottam néhány szót, ő örülne, ha együtt tudnánk dolgozni, hiszen a válogatottból ismeri a képességeimet. Nyitott vagyok a megkeresésre, bármilyen egyeztetésre, ez nagyrészt a klubon múlik.

Olvasói sztorik