Nemzetközi foci

Döbbenet! Vardy részegen járt edzésre

Többször is ittasan jelent meg a tréningeken az angol válogatott támadó.

Az már egyre ismertebb történet, hogy Jamie Vardy milyen mélyről lett profi futballista, sőt az angol válogatott sztárja, arról viszont kevesebb szó esik, hogy 2012-ben, amikor a negyedosztályú Fleetwood Town-tól az akkor második vonalban szereplő Leicester City-hez igazolt, milyen nehézségekkel birkózott. A Rókák elnökhelyettese, Aiyawatt Srivaddhanaprabha erről beszélt most.

Vardy akkor fél-amatőr játékosért rendkívül magasnak számító, 1 millió fontos összegért érkezett a Leicesterhez, de nehezen vette fel a ritmust.

– Kezdetben nem is akartam leigazolni. Kikértem Nigel Pearson és Steve Walsh véleményét is. Megnéztem a játékosmegfigyelői beszámolókat és elkezdtem hinni benne. Ezután viszont még meg kellett válaszolnom a szurkolóknak, hogy miért költünk ennyi pénzt egy ilyen játékosra – ezt egy thaiföldi lapnak nyilatkozta az elnökhelyettes, aki szerint ezután a leghülyébb klubvezetőként tekintettek rá.

– Ezután megkérdeztem Pearsont és Walsh-t, hogy ha csak 1 millió fontért igazolhatnának, kire költenék azt el. A válaszuk Vardy volt. Erre azt mondtam: akkor rajta! – emlékezett a thaiföldi.

– A szurkolók megőrültek. Néhányan még fel is hívtak, hogy megkérdezzék, normális vagyok-e, amiért ennyit elszórtam rá. Mivel Vardy élete fenekestül felfordult és hirtelen rengeteg pénzt keresett, elkezdett minden egyes nap alkoholizálni. Fogalmunk sem volt, mit tegyünk – vallotta be az elnökhelyettes, aki saját elmondása szerint nem is tudott a problémáról, amíg a támadó nem ment részegen edzésre.

– Ezután azonnal elbeszélgettem vele. Azt kérdeztem: így szeretnéd befejezni a karriered? Így szeretnél itt játszani? Megvárjuk, míg lejár a szerződésed és elengedünk. És ne reméld, hogy bárhol is jobb sorsod lesz…Pénzt fektettem beléd, nem gondolod, hogy valamit viszonoznod is kéne? – mesélte Srivaddhanaprabha.

Vardy problémái ezután megoldódtak. Az elnökhelyettes elmondása alapján a támadó azonnal abbahagyta az ivást és elkezdett minden erejével az edzésekre koncentrálni, teljesen új személyisége lett.

Olvasói sztorik