Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ranieri arra kéri játékosait, maradjanak Leicesterben

Az olasz szakember nem tervez igazolásokat a következő idényre.

Változatlan összetételű csapattal akar nekivágni a következő szezonnak Claudio Ranieri, az angol labdarúgó-bajnokságot hétfő este megnyerő Leicester City vezetőedzője. Az olasz szakember úgy nyilatkozott: ha bárki le akarná szerződtetni bármelyik játékosát, annak “nagyon mélyen a zsebébe kellene nyúlnia”, ő ugyanakkor minden futballistájának azt tanácsolja, maradjon a klubnál.

– Mindenkinek sokkal jobb, ha marad még egy évet, és majd meglátjuk, mi történik. A Bajnokok Ligája egy másik nagyon fontos sorozat, amelyben össze tudjuk mérni az erőnket más országok bajnokaival” – idézte a 64 éves edzőt a brit média. Ranieri azt mondta, ha valamelyik játékosa azzal keresné fel, hogy át akar igazolni egy másik együttesbe, így reagálna: “ha elmész, nem tudhatjuk, mi történik majd, itt viszont te vagy a király.

Az olasz szakvezető szerint alapesetben a legnagyobb klubok közül kerül ki a Premier League győztese, s úgy véli, ez a következő idényben, sőt, a következő tíz-húsz évben is így lesz. Hozzátette, a Leicesteréhez hasonló siker ritka a szigetországi bajnokságban, s kiemelte a Nottingham Forest 1978-as, valamint a Blackburn Rovers 1995-ös diadalát.

– Nem tervezek igazolásokat, nekünk ugyanis nincs szükségünk szupersztárokra, csak a mostani keretre. Ezt a csapatot akarom még tovább fejleszteni – zárta nyilatkozatát Ranieri.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik