Nemzetközi foci

Mi van? Csoportellenfelünk Eb-t akar nyerni

Fernando Santos, a magyarokkal azonos csoportban szereplő portugál válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, meg akarják nyerni az Európa-bajnokságot, és szerinte ez nem túlzó célkitűzés.

A portugál Lusa hírügynökségnek nyilatkozva a szakember úgy fogalmazott, tisztelik a csoportellenfeleiket – Ausztriát, Izlandot és Magyarországot -, szerinte mindegyik csapat meg tudja nehezíteni a riválisok dolgát. Ezzel együtt a 61 éves kapitány szerint Portugália a négyes favoritja.

– Amennyiben azonban a csapat nem tudja majd valódi tudását nyújtani a pályán, nagy nehézségeink lesznek – tette hozzá.

A korábban az FC Portónál, a Sporting Lisszabonnál és a Benficánál is dolgozó Santos szerint mindhárom csoportellenfelük “erős” csapat, s kollégái segítségével mindhárom válogatottat feltérképezték.

– Nagyon jól ismerjük a riválisokat – jelentette ki.

A szupersztár Cristiano Ronaldóról szólva a szövetségi kapitány úgy fogalmazott: kissé zavaró, hogy sérüléssel bajlódott, de őt folyamatosan tájékoztatták az állapotáról.

– Nem riasztó a helyzet. Azt hiszem, minden rendben lesz vele – mondta, hozzátéve, hogy szerinte az Eb-n “Cristiano szupermotivált lesz”.

A franciaországi kontinensviadal június 10-én kezdődik, a magyarok sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkoznak az F csoportban.