Nemzetközi foci

Gattuso: „A mai Milan-játékosok nem érdemlik meg a mezt”

Kemény szavakat használt a klublegenda.

Szó, ami szó, az AC Milan most már jó ideje gödörben van. A Rossonerik az elmúlt két évben a dobogó közelébe sem tudtak kerülni – 8., illetve 10. helyen végeztek -, a nemzetközi kupaszereplésről nem is álmodhattak. A helyzet idén sem lett sokkal jobb, két fordulóval a vége előtt már elképesztő csodára lenne szükségük, hogy legalább az EL-helyek egyikét elcsípjék.

Gennaro Gattuso, a klub már visszavonult legendája kőkemény szavakkal illette a mostani keretet.

– Az, hogy harmadik éve nem érnek el nemzetközi kupaszereplésre jogosító pozíciót, olyan szégyen, amire nem volt példa, amíg én a klubnál voltam – kezdte az 1999-től 2012-ig Milanos Gattuso.

A Milan szezonját egyébként valamelyest megmentheti, ha a Coppa Italia fináléjában legyőzik a Juventust, de a világbajnok olasz erre sem venne mérget.

– A Juventus sokkal jobb csapat, mégis, a Milan egyetlen reménye, hogy győzni tud. Ha győzöl, az segít abban, hogy később még többet nyerj, más kiút nincs. A Juve az elmúlt öt évben hihetetlen mentális erőt épített ki, nehéz lesz – fogalmazott.

– Az a Milan, amiben én játszottam, egy tökéletes gépezet volt. Voltak bajnokaink, más volt a költségvetés, de mindenek fölött létezett összetartozás. Amikor kikaptunk, a hangulat olyan volt, mintha temetésen lennénk. Ha kimentél a pályára, tudtad, hogy a rajtad feszülő meznek történelme van Olaszországban és az egész világon. Manapság nem látom rajtuk, hogy tudatában lennének ennek – nyilatkozta a Mediasetnek Gattuso.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik