Nemzetközi foci bajnokok ligája

Diego Simeone büszke a BL-döntős Atléticóra

Kivívta trénere elismerését a madridi csapat.

Kedden este fény derült a Bajnokok Ligája 2015-16-os kiírásának egyik döntős csapatának kilétére. Az Atlético Madrid hazai pályán aratott 1-0-s győzelmét követően idegenben kőkemény összecsapáson óriásit küzdve 2-1-s vereséget szenvedett a Bayern Münchentől, így idegenben lőtt több góljával jutott a fináléba. A mérkőzés után Diego Simeone, a spanyolok edzője elismerően beszélt csapatáról.

Kiemelte, hogy Európa három legjobb csapata közül kettővel találkoztak és mindkettőt sikerült kiejteniük, ezért büszke játékosaira. Elmondása szerint nem fontos, hogy a Real Madrid vagy a Manchester City lesz-e az ellenfél a döntőben, a lényeg, hogy nyerjék meg a trófeát.

A másik oldalt a Bajorok trénere, Pep Guardiola arra a felvetésre, hogy hároméves müncheni munkája “nem teljes”, mivel nem tudott Bajnokok Ligáját nyerni, “talán”-nal válaszolt.

– Nagyon boldog voltam itt. Az volt az ambícióm, hogy diadalmaskodjunk a BL-ben. Az a dolgom, hogy segítsek a futballistáimnak a lehető legjobban játszani, és nyerni velük minél többet. A magam részéről megtettem mindent, nem sajnálkozom – mondta Guardiola.

(MTI)

Olvasói sztorik