Nemzetközi foci

15 millió euróért igazolhat lengyel középpályást Klopp

Megdöbbentő ajánlat szaladt be az Udineséhez.

Ha azt írjuk, Piotr Zielinski, akkor kevesek tudják rávágni kapásból, hogy kiről van szó. Igaz ugyan, hogy 13-szoros lengyel válogatott középpályásról beszélünk, aki vélhetőleg az Európa-bajnokságon is ott lesz a csapattal, de eddig finoman szólva sem törte át az európai hírnév kapuját.

Olyannyira nem, hogy bár 2011 óta az Udinese játékosa, 2014-ben kölcsönbe került az Empolihoz, ahol a mai napig szerepel. Jürgen Klopp azonban a jelek szerint továbbra is igencsak szemmel tartja a lengyel labdarúgókat, hiszen Robert Lewandowski és Jakub Blaszczykowski után – akik a Dortmundnál voltak játékosai – újabb kiszemeltje van ebből az országból. Zielinskiért pedig az immáron a Liverpool menedzsereként dolgozó szakember akár 15 millió eurót sem sajnál, az ajánlat pedig már be is futott az udinei csapathoz.

A 21 éves középpályás jelenleg 11. helyen áll az Empolival a Serie A-ban, a mértékadó WhoScored.com értékelése szerint pedig az 5 meccsen szereplő Pelagotti kapus, valamint a 21 meccsen pályára lépő Costa után a klub legjobb teljesítményt nyújtó futballistája.

Olvasói sztorik