Nemzetközi foci

Rashford és Borthwick-Johnson is díjat kapott Manchesterben

Volt már erősebb az U21-es mezőny a Unitednél.

Közeleg a szezon vége Angliában, hétfő este már bajnokot is avattak a Premier League-ben. Eljött hát az ideje a különféle díjkiosztóknak is, a Manchester United pedig már át is esett a szezon legjobb U18-as játékosának megnevezésén.

Az elismerést nem túl nagy meglepetésre Marcus Rashford kapta, aki a télen robbant be a köztudatba, amikor a Midtjylland ellen szerzett duplájának is köszönhetően a United 5-1-re verte a dán csapatot, ezzel továbbjutott az Európa Ligában. Néhány nappal később már a Premier League-ben is debütálhatott a csatár, akkor az Arsenal itta meg a levét ennek, Rashford újabb duplájával, illetve egy gólpasszával a manchesteriek nyertek 3-2-re. A fiatal játékos azóta jóval csendesebb, két gólt jegyzett február vége óta, igaz, mindkettő meccsnyerőnek bizonyult: előbb a városi rivális City, majd a sereghajtó Aston Villa ellen talált be.

Szintén kiosztották a legjobb U21-es United-játékosnak járó díjat is, aminek nyertese Cameron Borthwick-Johnson lett. A balhátvéd is az idei szezonban tűnt fel a Vörös Ördögöknél, ő 8 bajnokin és 1 BL-meccsen lépett pályára, gólt egyelőre nem szerzett. A kevés szereplés ellenére is ő kapta meg azonban a Manchester United házon belüli elismerését, aminek nagyon örült.

– Óriási megtiszteltetés. Kiskorában mindig erről álmodik az ember és most valósággá vált. Amíg felcseperedtem, bármelyik korosztályban is játszottam, végig az lebegett a szemem előtt, hogy egyszer a felnőtt csapatban is pályára léphessek. Megvalósult, most pedig díjat is kaptam. Nagyon boldog vagyok! – nyilatkozta Borthwick-Johnson.

Olvasói sztorik