Nemzetközi foci

Laporte nem lesz a City játékosa

Ezt maga a Bilbao-védő nyilatkozta.

Már harmadik éve számít az Athletic Bilbao stabil kezdőjátékosának a még mindig csak 21 éves középhátvéd, Aymeric Laporte. Az 1994-es születésű játékos már 2012 decemberében bemutatkozott a Priméra Divisiónban, az azóta eltelt három és fél esztendő alatt pedig már szinte az összes nagycsapatot emlegették vele kapcsolatban, mint a klubok lehetséges célpontját.

A legutóbbi híresztelések a Manchester City-ről szóltak, a bekk viszont alaptalannak és helytelennek nevezte ezeket a pletykákat – igaz, azt sem mondta, hogy maradna a Bilbaónál 2016-17-re is. Pedig a baszk származású francia állítólag a manchesteri babakékekhez érkező Pep Guardiola átigazolási kérelmeket tartalmazó listájának élén áll, a baszk televízió pedig azt is tudni véli, hogy a klub már elhatározta: kifizeti érte a borsosnak mondható 50 millió eurós kivásárlási árat.

A jelenleg sérülése után kényszerszabadságát töltő francia U21-es válogatott játékosnak 2019-ig szóló szerződése van az Athleticnél és a Bilbao aligha szeretne megválni egy már bevált labdarúgójától – ők ugyanis kizárólag baszk futballistákat foglalkoztatnak, ami igencsak megnehezíti a távozók pótlását.

Hiába a gazdag kérők, a klub az elmúlt években eladott nagy sztárjaitól is csak azért vált meg, mert új csapataik kifizették a szerződésben szereplő, igencsak borsos kivásárlási árat. Így volt ez a Manchester Unitedhez távozó Ander Herrera, a Bayernes Javi Martínez és az eredetileg Juventusba igazoló Fernando Llorrente esetében is.

Olvasói sztorik