Nemzetközi foci

Bajban az ukrán válogatott

A Sahtar-Dinamo derbin történtek miatt áll a bál az Eb előtt.

A Rangadó.hu is beszámolt arról, hogy a Sahtar-Dinamo Kijev 3-0-s végeredménnyel záruló ukrán derbin igencsak elfajultak a dolgok a két rivális között, az utóbbi évek egyik legnagyobb verekedését produkálták, amit a nívósabb bajnokságokban láthattunk.

Az ügynek semmilyen szempontból nincs vége, hiszen az Ukrán Labdarúgó-szövetség vélhetően további büntetésekkel sújtja majd a csapatokat – legyen az pénzbüntetés vagy eltiltás -, de ugyanilyen érzékeny kérdés az is, hogy a válogatott gerincét adó két gárda játékosai ezek után hogyan tudnak majd együttműködni a pályán az Európa-bajnokságon.

Az már “hivatalos”, hogy Tarasz Sztepanenko és Andrij Jarmolenko nehezen: a Sahtar középpályása nem bocsátja meg a Dinamo szélsőjének, hogy komoly rúgást kapott tőle, miközben a felvételek alapján valóban csupán a saját kapuja felé kocogott.

– Nem mutogattam, nem szóltam be. Nyugodtan futottam a kapunk felé. Megütöttek egyszer, megütöttek kétszer,, megütöttek háromszor. Utóbbit nem láttam, ki tette, de azt hallottam, Jarmolenko volt az. Érzelmektől nem befolyásolva és hivatalosan kijelentem: a barátságunknak ezennel vége. A támaszkodó lábamra rúgott rá, akár el is törhetett volna – mondta az esetről Sztepanenko, az ukrán válogatott kezdő szűrő középpályása.

A képet jobban árnyalja egy, kifejezetten Sztepanenko mozgásáról készült videó.

A selejtezők során remekül játszó, csoportjában Spanyolország és Szlovákia mögött harmadik helyen végző, majd a pótselejtezőt Szlovénia ellen imponáló magabiztossággal megnyerő Ukrajna az Európa-bajnokságon nehéz sorsolást kapott: Németország, Lengyelország és Észak-Írország lesznek az ellenfelei.

https://www.youtube.com/watch?v=qoxn_ryY1Sw

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik