Nemzetközi foci

Umtiti mer nagyot álmodni

Jó szezont fut a Lyon bekkje, de ehhez talán nem elég jót...

Kétségkívül jó szezont fut a bajnokságban egyelőre második helyezett Olympique Lyon középhátvédje, Samuel Umtiti. A 22 éves kameruni bekk 28 bajnokin és 4 BL-meccsen ölthette magára az idény során csapata mezét, a WhoScored.com oldal megbízható statisztikái szerint pedig az egyszer játszó kapus, Mathieu Gorgelin után a legjobb teljesítményt nyújtja a keretből.

Nem csoda, hogy még a Lyonnál is nagyobb csapatok figyelmét vonzotta magára, így például Mauricio Pocchettino, a Tottenham menedzsere is elismerően nyilatkozott róla. Közeledését nem is veti meg a francia U-válogatottakat végigjáró védő, de még ennél is ambíciózusabb terveket szövöget…

– Hízelgő, hogy Pocchettino érdeklődik irántam, ő egy olyan menedzser, akit kedvelek, a csapata pedig jól teljesít. Az biztos, hogy az elsődleges a szezon minél sikeresebb befejezése, de igyekszem saját magamnak felmérni a terepet. Azt hiszem, a legjobban a spanyol liga illik hozzám, azon belül pedig már számomra mindegy, hogy a Real Madrid vagy a Barcelona lesz a klubom – nyilatkozta a Téléfootnak Umtiti.

Olvasói sztorik