Nemzetközi foci

Ki a király? A Leicester City!

A Tottenham nem tudott nyerni a Chelsea otthonában, így Ranieri és csapata bajnoki címet ünnepelhet.

A Tottenham 2-2-es döntetlent játszott a Chelsea otthonában, ezzel a Leicester City megnyerte a Premier League-t.

A mérkőzés előtt egyértelmű volt, hogy a Chelsea le akarja győzni a városi riválist Tottenhamet, amely csak akkor maradhatott volna versenyben a bajnoki címért, ha idegenben megveri a bajnokot. Eden Hazard a múlt héten többször lenyilatkozta, hogy azt szeretnék, ha a Leicester City lenne a bajnok, így kettőzött erővel fognak küzdeni hétfő este. A lelátón is a Tottenham ellen szurkoltak, az egyik transzparens arra kérte a Chelsea-játékosokat, hogy volt edzőjükért, a Leicester jelenlegi menedzseréért, Claudio Ranieriért győzzék le a Hotspurt.

Nem így indult a meccs, hiszen az első félidőben a vendégek részéről Kane és Son is betalált, ám a második játékrészben előbb Cahill szépített, majd a meccs előtt fogadkozó Hazard a hajrában egy fantasztikus kapásgóllal egyenlített, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt és két fordulóval a vége előtt bajnokot csinálva a Leicester Cityből.
Claudio Ranieri együttese története első bajnoki címét szerezte meg, és a 64 éves olasz szakember is most ünnepli pályafutása első bajnoki címét, pedig a Leicester a 16. csapata. Ő a harmadik olasz edző, aki meg tudta nyerni a Premier League-et, korábban Carlo Ancelottinak és Roberto Mancininek sikerült ez – emlékeztet a vs.

Az angol “kiscsapat” ezzel felrobbantotta a közösségi médiát, onnan válogattunk.

Olvasói sztorik